11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 1
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27. ÉLŐ
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Ismerje meg az indexes népszavazás eredményét!

000 Par8012993
2016.02.25. 18:46

Szerda délután arra kértük olvasóinkat, hogy szavazzanak két olyan ügyben, amelyek most annyira terítéken vannak, hogy ennél jobban nem is lehetnének.

Az egyik ilyen ügy a vasárnapi zárvatartás. Kedden kopaszok akadályozták meg az MSZP-s Nyakó Istvánt, hogy beadhassa a pártja kérdését. Közben kiderült, hogy a világ annyira kicsi, hogy minden kopasz Kubatov Gábor fideszes pártigazgatóhoz vezet. Az biztos, hogy a Fidesz nagyon nem szeretné, ha egy népszavazáson alulmaradna, márpedig a vasárnapi boltbezárás ilyen, felmérések szerint elég sokan vannak ellene. 

A másik fontossá tett téma a menekültügy (akarjuk-e, hogy az EU ránk erőltesse a menekültkvótát, vagy sem?), ezt pedig szerdán Orbán Viktor dobta be, bár még Brüsszelben sem teljesen értik, milyen célból és pontosan mit is akar vele.

A vasárnapi zárvatartásos MSZP-s kérdésről így egy ideig biztos nem lesz még népszavazás, miközben az is erősen billeg, hogy Orbán kérdéséről lesz-e szavazás, hiszen az az Alaptörvénybe ütközik. Éppen ezért kértük az olvasókat arra, hogy ha máshol nem, legalább az Indexen szavazzanak!

Az egyik kérdés így szólt (ez volt Orbáné):

 

Orbán népszavazásos kérdésére 47 535 szavazó választotta a nemet, míg 29 885 az igent.

Tehát többségbe kerültek azok, akik egyetértenek a kormánnyal és nem szeretnék azt, ha az EU anélkül írhatná elő a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő betelepítését, hogy azt a magyar parlament jóváhagyja. Bár az Index szavazása nem reprezentatív, de jól mutatja, hogy Orbán ebben a kérdésben miért is annyira magabiztos. A borítékolható kimenet ellenére azért az igenek magas aránya azt is mutatja, hogy a kérdésben messze nem áll Orbán mögött egységesen az ország.

A másik kérdés pedig így szólt (ez pedig az, amit Nyakó István adott be az NVI-be):

 

A vasárnapi zárvatartásra vonatkozó eredmény figyelemreméltó. Ebben a kérdésben jóval több mint 80 ezer szavazat érkezett. Ebből az elsöprő többség, 70 784 szavazó a vasárnapi zárvatartás ellen van, és csak 10 912 szavazó gondolja azt, hogy jó minden úgy, ahogy most van, azaz maradjanak zárva a boltok vasárnap. A korábbi, reprezentatív felméréseken ugyanebben a kérdésben az jött ki, hogy a választók durván kétharmada utasítja el a vasárnapi boltzárat.

Ennek fényében egyáltalán nem meglepő, hogy a Fidesz minden létező eszközzel megpróbálja megakadályozni, hogy a vasárnapi zárvatartásról a népnek azt a kérdést tegyék fel, amit az MSZP szeretne.   • Hírek
  • Bankszámla