Megtörte a csendet Erdősiné: Egy párt sem befolyásolt

2016.02.25. 11:57 Módosítva: 2016.02.25. 18:46
Közügyek iránt érdeklődő, független magánszemélyként jellemezte magát Erdősi Lászlóné, aki kedden négy másodperccel megelőzte az MSZP-t a népszavazási kezdeményezés leadása közben. Erdősiné azt mondta, nem segítették pártok, a mellette felvonuló kopasz különítményről említést sem tett. További furcsaság és érdekes ellentmondás, hogy azt állítja: támogatja a vasárnapi zárvatartást, és ezért kezdeményez róla népszavazást. Miközben ez a szabályozás érvényben van.

Két nap után megszólalt az ország legtitokzatosabb népszavazási kezdeményezője, Erdősi Lászlóné. A nő kedden az Alkotmány utcai balhé közben és után nem kívánt nyilatkozni a sajtónak, és magánügynek minősítette a népszavazási kezdeményezését, amelyről ugyebár az összes magyar választópolgárt szeretné megkérdezni.

Ennek ellenére kiderült, hogy Erdősiné a Herceghalmi volt fideszes polgármester felesége, ő maga Orbán Viktor nagy rajongója, és hogy kísérője több szálon is kötődik Kubatov Gábor Fidesz-alelnök alkalmazottaihoz. 

Infografikán is összegyűjtöttük a keddi események fradis és fideszes szálait:

kubi
Fotó: Grafika: szarvas

Erdősi Lászlóné most megtörte az önként vállalt csendet, és az MTI-vel közölte:

határozott álláspontja az, hogy nem ért egyet az üzletek vasárnapi nyitvatartásával,

véleménye kialakításában pedig állítása szerint egyetlen párt sem befolyásolta. 

A sajtóban megjelent híresztelésekkel szemben a kezdeményezést mint a közügyek iránt érdeklődő, arról véleménnyel bíró független magánszemélyként tettem meg

– írta herceghalmi keltezésű sajtóközleményében Erdősi Lászlóné, Erdősi László herceghalmi immár független polgármester felesége. A közlemény eddig tart, Erdősiné egy szóval sem tett említést azokról a kopasz férfiakról, akik körülötte álltak a kérdése leadása közben, és egyikük olyan dossziét szorongatott, amelyben feltehetően az ő kérdése szerepelt.

Arról sem beszél, mégis miért akar népszavazást egy olyan szabályozásról, ami jelenleg is érvényben van, és amivel egyetért.

Erdősiné és az NVI előterében felbukkant kopasz társaság összetartozását egyébként egy fotó is bizonyítja.   Az Origo fotósa lefényképezte,  ahogy a Nemzeti Választási Irodánál megjelent kopaszok egy átlátszó mappát mutatnak fel.  Az ellenfényben nehezen, de kiolvasható, hogy a mappában lévő beadvány készítőjének lakhelye Herceghalom. Vagyis  végig ők is Erdősiné papírjával voltak felszerelkezve.

Hónapok múlva derül ki, mi lesz a kérdéssel

Erdősiné népszavazási kérdése úgy szól: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek - a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény szerint – továbbra is zárva tartsanak vasárnap?"

Ne maradjon le semmiről!

Mivel a népszavazásról szóló törvény szerint egy kérdés benyújtása után már nem nyújtható be azonos tárgyú kérdés az előbbi hitelesítését megtagadó döntés jogerőre emelkedéséig, ezért ha Erdősi Lászlóné kérdése megfelel a jogszabályi előírásoknak, akkor az kerül a Nemzeti Választási Bizottság elé. A döntés később a Kúria elé is kerülhet.

Vagyis csak hónapok múlva derül ki, hogy Erdősiné kérdéséből lehet-e népszavazás egyáltalán.

Érdekesség, hogy hivatalosan Erdősi Lászlóné négy másodperccel előzte meg kedden az MSZP-s Nyakó Istvánt a vasárnapi boltbezárásos népszavazásért folytatott versenyben. Azonban a videókon látszik, hogy nem Erdősiné, hanem a kísérője pecsételt először. Hogy lett mégis Erdősiné az első, ha nem is ő az első? Ebben a cikkben magyaráztuk ezt el jogászkodva.

Herceghalmon mérgesek az emberek

Erdősiné férjétől, Erdősi Lászlótól a Fidesz herceghalmi szervezete elhatárolódott, és azt hangsúlyozza, hogy soha nem volt tagja a herceghalmi Fidesznek. Bár nincs róla egységes kép, felesége szocialistákat megelőző népszavazási kérelme után sokan azt akarják, hogy Erdősi távozzon a település éléről. A Herceghalmon készített riportunkat itt találja.

Erdősi László az ősfideszesek csoportjába tartozik, 1990-ben az I. kerületben egyéniben választották meg önkormányzati képviselőnek, majd alpolgármester lett. 2010-ben Herceghalmon is a Fidesz jelöltje volt, 2014-ben viszont már függetlenként indult. Ekkor már a Fidesz saját jelöltet állított Erdősi ellen, összeveszett a párt helyi szervezetével.

Forrásaink szerint felesége, Erdősiné azonban Orbán Viktort ábrázoló, „Az én miniszterelnököm” feliratú kitűzővel járt a településen a választási időszakban, közéleti tevékenységének viszont csupán egyetlen lenyomatást találtuk. A Herceghalmi Hírmondó 2011-es évfolyamában a kutyatartás tisztasági elvárásait propagálta egy saját maga által jegyzett cikkben, amelynek „Zacskózás és utána ... kuka!!” volt a címe.

A keddi, az NVI előtti botrányos jelenetekről készült videónkat itt tudja megnézni:

Teljes videó: egy tucat kopasz megakadályozta, hogy az MSZP a zárvatartást népszavazásra vigye