Húsz évet kapott a zalaegerszegi lány gyilkosa

2016.02.26. 11:39 Módosítva: 2016.02.26. 11:50

Pénteken hirdettek ítéletet a Zalaegerszegi Törvényszéken a tavalyi zalaegerszegi gyilkosság ügyében - írja a Zaol.hu.

Különös kegyetlenséggel, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt emelt vádat a megyei főügyészség a volt barátnőjét meggyilkoló főiskolás fiatalember, B. Barnabás ellen.

A zalaegerszegi 18 éves diáklány 2014. júniustól járt a 20 éves, szintén zalaegerszegi, de budapesti főiskolán tanuló fiúval, akinek ez volt az első komoly kapcsolata. Tavaly január közepén szakítottak, ennek ellenére a két fiatal időnként üzenetet váltott, beszélt egymással. Tavaly április 11-én este azért találkoztak, hogy végleg befejezzék kapcsolatukat. Elsétáltak az egerszegi parkerdőbe, ahol a fiú rövid beszélgetés után a lányra támadt, ököllel ütötte, fojtogatta, késsel számos alkalommal megszúrta, majd áldozata telefonját magához vette és elmenekült.

A bíróság nem tartotta megalapozottnak az előre kiterveltséget, a különös kegyetlen elkövetést azonban kimondta. Az ítélet indoklása 10 órakor kezdődött, várhatóan kora délutánig tart.

Ahogy megírtuk, Baranbás viszonzatlan szerelem miatt ölte meg az akkor gimnáziumi végzős barátnőjét, aki éltanulónak számított. A végzetes találkozót a Blikk szerint a fiú kérte, megbeszélték, hogy fél kilenckor összefutnak a Kovács Károly téren. Békülni szeretett volna, de a lány nem. Az estén a fiú a téren hagyta a kocsit, és gyalog mentek a parkba. Ott beszélhettek az újrakezdésről, ám a lány kitartott amellett, hogy ő már nem szereti a fiút. Barnabás ezután puszta ököllel esett neki a lánynak, majd fojtogatta, és szurkálta. Az eszközt a rendőrök még mindig keresik. A lányt olyan súlyosan bántalmazta, hogy több önmagában is halálos sérülést találtak a testén.  

A Bors szerint a vádlott a tárgyaláson azzal védekezett, hogy azért volt nála kés, mert korábban egy férfi szexuálisan zaklatni kezdte, és félt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport