Gusztáv
-7 °C
-1 °C

Nyakó: Az NVI hétfőig mutassa be az irodájában készült felvételeket

2016.02.26. 18:49
A szocialista politikus szerint, ha a választási bizottság fideszes tagjai fedezik az elkövetőket és a felbujtókat, akkor bűnsegédekké válnak.

"Felszólítottuk, és felszólítjuk az NVI-t, hogy legkésőbb hétfőig mutassák be azokat a bizonyító erejű videofelvételeket, amelyeket kedden az NVI-ben rögzítettek. Figyelmeztetjük az NVI illetékeseit, hogy különös gonddal őrizzék a felvételeket, mert a rendőrségtől azok bizonyítékként való lefoglalását kértük", írta közleményében Nyakó István szocialista politikus. 

A balhéról készült teljes videónkat itt nézheti meg. Nyakó nem ezt, hanem az NVI saját biztonsági felvételeit szeretné látni. 

Nyakót kedden akadályozták abban, hogy elsőként adhassa le a vasárnapi zárva tartással kapcsolatos népszavazási kezdeményezését. A politikus reggel hat órára ment a választási iroda nyolckor nyitó épületéhez, ekkor már ott volt egy 15-20 fős, a kormánypárthoz több szálon köthető kopasz férfiakból álló társaság. 

A szocialista politikus szerint "a botrányok sorozata" pénteken folytatódott az NVI épületében. Ugyanis a Nemzeti Választási Bizottság csak azért ült össze, hogy a Lukács Zoltán szocialista politikus által törvényes keretek között benyújtott kifogást érdemi vizsgálat nélkül elutasítsa

"Ezek után nagyon komoly kétségek merülnek fel a választási bizottság fideszes többségének tisztességével kapcsolatban. Ugyanakkor a leghatározottabban figyelmeztetünk: ha nem járnak a dolog végére, ha az elkövetőket fedezik, a felbujtókat pedig bújtatják, maguk is a keddi elkövetők bűnsegédjei lesznek", olvasható a politikus közleményében.

A Fidesz elhatárolódott a történtektől, míg az ellenzéki pártok szerint diktatúrákba illő bűncselekmény történt, írta az MTI. 

A választási irodánál történtekről szóló összes anyagunkat itt találja