Szomáliai segített egy szírnek Mosonmagyaróváron, de elkapták őket

2016.02.27. 14:31

A rendőrök egy embercsempésszel és 13 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek Győr-Moson-Sopron megyében, írja a Police.hu.

A Készenléti Rendőrség vonatkísérő járőrei pénteken 11 óra 10 perckor egy szír és egy szomáliai férfit igazoltattak egy nemzetközi gyorsvonaton Mosonmagyaróvárnál. A szír állampolgár egy hamis útlevéllel próbálta igazolni magát. A rendőrök megállapították, hogy az okmányt M. M. A. 26 éves szomáliai állampolgártól kapta, aki illegálisan akarta Ausztriába juttatni.

menekült grafikon
Fotó: Police.hu

Ezután a mosonmagyaróvári járőrök négy pakisztáni, négy egyiptomi, három algír és egy libanoni állampolgárt ellenőriztek a hegyeshalmi vasútállomáson 17 óra 50 perckor. Az igazoltatáskor a külföldiek nem tudták igazolni jogszerű magyarországi tartózkodásukat és az egyenruhások megállapították, hogy jogellenesen akartak Ausztriába utazni.

A rendőrök a szomáliai férfit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, a 13 határsértőt tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályára előállították.

A rendőrség statisztikája szerint az elmúlt 24 órában 140 menekültet fogtak el. A grafikon jól mutatja, hogy az elmúlt egy hónapban újra nőtt a Magyarországon elfogott migránsok száma.