Megtalálták a Tatabányánál eltűnt oktatórepülőt, a balesetben egy ember meghalt

2016.02.28. 13:25
Megtalálták a délelőtt eltűnt kisgépet Tatabánya közelében. Az oktatógép az Index információi szerint kényszerleszállást hajtott végre, a balesetben egy ember meghalt, egy másik súlyos sérüléseket szenvedett

Eltűnt egy kisrepülő Tatabánya térségében, a gépet a Magyar Honvédség kutató-mentői is keresik – jelentette be a Honvédelmi Minisztérium.

A Cessna 152 típusú gép vasárnap reggel Gödöllőről szállt fel, majd Tatabánya közelében elveszítette a kapcsolatot a földi irányítással, ezért a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálatának segítségét kérték – írja az MTI. A gép keresését a pápai légi kutató-mentő szolgálat a riasztás után egy Mi 8-as helikopterrel azonnal megkezdte, és 12 óra 35-kor Ágostyántól 5 kilométerre meg is találták. A kutató-mentő helikopter a roncs közelében leszállt, és megkezdte a bajba jutottak mentését.

A lezuhant gép roncsai
A lezuhant gép roncsai
Fotó: police.hu

A gödöllői repülőklub elnökének elmondása szerint a bajba került Cessna oktatógépként üzemelt, most délelőtt is egy tanulóval szállt fel az oktató. Both Lajos klubelnök-főpilóta elmondása szerint a gép feltehetően műszaki hiba miatt hajtott végre kényszerleszállást. A klubelnök még azt mondta nekünk, hogy bár a repülésoktató és a tanuló is súlyos sérüléseket szenvedett, mindketten életben vannak. Néhány perccel később azonban az MTI már tragédiáról számolt be rendőrségtől származó információk alapján: a közlemény szerint a balesetben egy ember meghalt.

A túlélőt az MTI információi szerint mentőhelikopterrel kórházba szállították, sérülései súlyosak, több helyen – medencéjén, lábán és mellkasán – törései vannak.