Sok esővel és lehűléssel jön a tavasz

2016.02.28. 15:32
Hétfőn, a tél utolsó napján néhol akár 17 Celsius-fok is lehet, de országszerte csapadékosra fordul az idő. A meteorológiai tavasz első napjaiban sok esőre, helyenként hóra, ezzel együtt némi lehűlésre kell készülni – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat alapján az MTI.

Hétfőre virradóra délnyugat felől egyre több helyen elered az eső. Napközben országszerte nagyobb mennyiségű esőre lehet számítani, átmenetileg több helyen megerősödhet a szél, napközben a Dunántúli-középhegység térségében néhol viharossá is fokozódhat. Napközben a Dunántúlon 9-13, a Dunától keletre jellemzően 12-16 fokig melegszik a levegő, a keleti határ mentén akár 17-18 fok is lehet.

shutterstock 299604590

Kedden, március első napján is többfelé várható eső, zápor. Északon és a középső országrészben havas eső, a hegyekben havazás is lehet. Sokfelé megerősödik, a Kisalföldön helyenként viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 3-8, nappal 6-12 fok lehet.

Csütörtökig nagyjából hasonlóan csapadékos, hűvös idő lesz. Pénteken már talán jobb lesz, többórás napsütés is várható. A hétvégén viszont várhatóan megint nem lesz nagyon kirándulós az idő: erősen felhős vagy borult ég, többfelé eső, zápor, a hegyekben havas eső, havazás lehet.