Gellért, Mercédesz
11 °C
22 °C

Az államtitkár megvédte a nulla szavazatot kapott kollégiumigazgatót

2016.03.01. 18:59
Hiába kapott nulla szavazatot az összes szavazáson, és hiába nem tudta leírni a pályázatában a Klebelsberg nevet, Konkoly Bélát nevezte ki pár hete a Klik egy szegedi kollégium igazgatójának. Szabó Sándor szegedi MSZP-s képviselő értetlenkedésére Rétvári Bence államtitkár adott frappáns választ.

A szegedi Fodor-kollégium új igazgatójáról kérdezte az MSZP-s Szabó Sándor az emberi erőforrások miniszterét. Február elején nevezte ki ugyanis a Klik kollégiumigazgatónak Konkoly Bélát, aki egyetlenegy szavazatot sem kapott a kollégiumi közösségektől. 

A Fodor-kollégium vezetésére a 13 éve igazgató Kuzma Éva, illetve Konkoly Béla, az SZTE gyakorló általános iskola (volt kis Ságvári) testnevelő tanára pályázott. A kollégium testületei szavaztak, és a nevelőtestület, a diákönkormányzat, az alkalmazotti tanács és az intézményi sportmunkaközösség is egyhangúan Kuzmát támogatta. Konkoly az összes szavazáson nulla szavazatot kapott, 40-0-ra kikapott Kuzmától.A Klik ennek ellenére Konkolyt választotta, számolt be részletesen a dologról a Délmagyar.hu.

Szabó azt kérdezte, hogy miért hagyta teljesen figyelmen kívül a Klik a tantestület egybehangzó véleményét. Rétvári Bence államtitkár pedig azt a magyarázatot adta, hogy

ez a tankerületi igazgató hatásköre, aki döntését nem köteles megindokolni.

Rétvári hozzátette, hogy "a tankerület célja, hogy a Szegedi Városi Kollégium valamennyi tagintézménye élén olyan szakmailag elkötelezett, innovatív vezető álljon, aki eleget tesz a modern kori kihívásoknak és a magas szintű elvárásoknak".

Ide tartozik, hogy az új igazgató a pályázatában a Klebelsberg nevét sem tudta helyesen leírni: Klebersbergként szólította meg az intézményfenntartót a pályázatában.