Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Matolcsy embere átvette a Szolnoki Főiskolát

2016.03.01. 20:42

Megtartotta alakuló ülését a Szolnoki Főiskola konzisztóriuma kedden, az öttagú stratégiai tanácsadó testület tagjai Nagy Mártont, a Magyar Nemzeti Bank alelnökét bízták meg a grémium irányításával - közölte a Szolnoki Főiskola az MTI-vel.

Az elnököt Nagy Miklós, a Béres Gyógyszergyár Zrt. gazdasági igazgatója, Szoták-Nóvé Mária, a CLAAS Hungaria Kft. HR vezetője, Túróczi Imre, a Szolnoki Főiskola rektora, valamint Varga Csaba, a felsőoktatási intézmény kancellárja segíti munkájában.

A  konzisztórium közreműködőként segíti a Szolnoki Főiskola stratégiai döntéseinek megalapozását, az intézmény gazdálkodási tevékenységének szakmai támogatását és ellenőrzését - írták.

A testület az ügyrend és a munkaterv elfogadását követően megvitatta a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola integrációjának eredményeként július 1-től létrejövő felsőoktatási intézmény fejlesztési tervét.

A konzisztórium egyetértett a leendő egyetem stratégiai céljával, hogy a jogelődök hagyományait megőrizve és az integráció eredményeit megerősítve a képzési profiljába tartozó tudományterületeken Magyarország, illetve a közép- és kelet-európai térség egyik vezető felsőoktatási intézményévé váljon - áll a tájékoztatásban.

Palkovics László oktatási államtitkár január végén jelentette be, hogy a nemzeti felsőoktatásról szóló törvénynek megfelelően februártól megalakulnak a konzisztóriumok a felsőoktatási intézményekben. A tanácsadó testület a rektoron és a kancelláron kívüli három tagját az oktatásért felelős miniszter jelölte ki a felsőoktatási intézmény gazdasági-társadalmi környezetének meghatározó szervezetei és az érintett felsőoktatási intézmény, valamint a felsőoktatási intézmény hallgatói önkormányzata javaslatára.