Ultimátumot adtak Herceghalom polgármesterének

2016.03.01. 20:07

Kezd fogyni a levegő Erdősi László, Herceghalom független polgármestere körül, miután a felesége minden jel szerint a Fideszhez köthető kopaszok segítségével adott be népszavazási kezdeményezést a vasárnapi boltzárról. 

Erdősi László
Erdősi László
Fotó: herceghalom.hu

Erdősi László 2010-ben még a Fidesz színeiben lett polgármester Herceghalmon, majd összeveszett a párttal, és 2014-ben függetlenként újrázott. A Fidesz helyi alapszervezete elhatárolódott tőle, és azt mondják, sosem volt tagja a helyi Fidesznek. Erdői László ezer arcát ebben a cikkünkben mutattuk be. 

A polgármesterből elege lett a képviselőtestületnek, Hunya Kriszta független képviselőnő azt mondta az ATV-nek, hogy csütörtökön rendkívüli ülést tartanak, ahol ultimátumot adnak Erdősinek: ha jövő keddig nem adja be lemondását, feloszlatják a képviselő-testületet, és akkor az ő pozíciója is meg fog szűnni. 

A lap beszélt az egyik fideszes képviselővel, és úgy tűnik, az ultimátumnak kormánypárti támogatói is vannak. Szendrei Bence szerint "már régóta nincs meg a kívánt összhang a választott képviselők és a városvezető között", ezért "maximálisan támogatja" Erdősi lemondatását. 

Erdősi Lászlóné népszavazásos kalandjáról, és története hiteltelenségéről itt írtunk bővebben