Egyedüli jelöltként indul a Corvinus vezetéséért Orbán tanácsadója

2016.03.02. 08:39

Egyedüliként adott be pályázatot a Corvinus Egyetem rektori pozíciójára Lánczi András- írja a Népszabadság. Arról már korábban is írtunk, hogy a Századvég Alapítvány elnöke, Orbán Viktor tanácsadója és egyben rajongója elindul a nagy presztízsű egyetemért, de korábban úgy tűnt, a jelenlegi rektorhelyettes, Szántó Zoltán személyében lesz majd ellenfele.

A lap úgy tudja, Lánczi április 4-én, zárt ajtók mögött mutatja be programját az egyetem polgárainak, majd az egyetem szenátusa április 18-án szavaz személyéről. Megválasztása esetén az egyetemen politikai filozófiát tanító Lánczi nyár elejétől, Rostoványi Zsolt rektor hivatali idejének lejártával kezdheti meg munkáját.

Az ideológiailag igen sokszínű egyetemen a Népszabadság korábbi riportja szerint kurzusváltástól tartanak, mivel a Corvinusra Orbán és Matolcsy környezetében idegen terepként tekintenek. Ennek jele az is, hogy többször is felmerült az egyetem széttrancsírozása, illetve az is, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet a Corvinus kárára - például a Közigazgatási Kar elvonásával - igyekeztek megerősíteni.