Máris kezdenek megtelni a magyar menekülttáborok

2016.03.02. 06:32

Megint túlzsúfoltak a magyarországi menekülttáborok, megnőtt a menedékkérők száma - írja a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal adatai alapján a Magyar Nemzet szerdai száma.

A nyitott befogadó állomások - Vámosszabadi, Bicske és Nagyfa - kapacitása alapesetben 981 fő, de kedden már 1159 embert kellett elhelyezni. Az őrzött központok - Nyírbátor, Békéscsaba, Kiskunhalas - még nem teltek meg, itt 488 fős kapacitással üzemelő táborokban összesen 444 embert helyeztek el.

Körmenden két héten belül ismét üzemel az ideiglenes nyitott befogadó állomás, már épül a 300-500 fő elhelyezésére alkalmas sátortábor - közölte a Belügyminisztérium a lappal. A helyiek azonban az elsősorban osztrák kuncsaftokra alapozott idegenforgalmat féltik a menekültektől. Bebes István polgármester viszont azt állította a lapnak

Körmend jogkövető, konstruktív és empatikus közösség.

Közben - ahogy arról mi is írtunk -, az algyői önkormányzat a nagyfai menekülttábor megszüntetését kezdeményezi, a helyi lányokat ért inzultusokra hivatkozva.

A lap kiemeli, az elmúlt másfél héten alig volt olyan nap, amikor száznál kevesebben lépték volna át a zöldhatárt. A kerítés sem segít, Borbásné Márki Márta röszkei polgármester szerint 

már nemcsak a kerítést megrongálva, hanem a csatornákon, illetve a Holt-Tiszán át is érkeznek, vagyis azokon a helyeken, ahová nem lehetett kerítést építeni.