Pukli: Félni kezdett a hatalom

2016.03.03. 08:28 Módosítva: 2016.03.03. 08:28

A Népszabadság háromnegyed oldalas interjút készített Pukli Istvánnal, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatójával, a pedagógustiltakozás egyik arcával, akit mostanában nagyapja ávós múltjával és szocialista kötődéseivel kritizálnak.

Vasárnap este a TV2 még bevetette Zuschlag Jánost is, aki arra utalgatott, hogy az ő csalásairól Puklinak is tudnia kellett. Pukli most ezzel kapcsolatban Orbán elhíresült mondatának kifigurázásával reagált:

Lehetek cinikus? Valljuk be, nem életszerű, hogy Zuschlag János egy reggel arra ébred, segítenie kell egy régi harcostársán, ezért bemegy a TV2-be, és a róla könyvet író jelenlegi hírigazgató, Szalai Vivien hathatós segítségével azt hazudja, mi barátok voltunk. Meg azt, hogy én tudhattam bármilyen pénzmozgásról, ami az Ifjú Szo­cialisták mozgalommal kapcsolatos. Ez nevetséges.

De Pukli reagál a többi lejárató próbálkozásra is, többek között azt mondja, hogy gyomorforgatónak találja azt is, hogy a közpénzből működő köztévé kivonult idős szülei dunaszerdahelyi házához arra számítva, hogy ott kacsalábon forgó palotát találnak, miközben a szülei szerény körülmények között élnek. A támadásokkal kapcsolatban azt mondja,

azt a kérdést kell feltenni: miért történik mindez? Azért, mert félni kezdett a hatalom. Látják, hogy erő van bennünk, mögöttünk, és igazunk van – ha nem lenne, nem támadnának. De minden lejárató szándékú akciójuk kontraproduktív, és minket erősít.

A teljes interjút itt olvashatja el. Pukli életútjáról pedig itt írtunk korábban