Valér
1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Sztrájklistát készítenek a tanárokról

2016.03.03. 09:14

Felmérte a pedagógusok sztrájkkészségét a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a megyei szervezeteknek szombatig kell az eredményeket beküldeniük. A Magyar Idők birtokába került dokumentum szerint a települési titkároknak fenntartótól függetlenül listát kellett készíteniük az összes, helyben lévő köznevelési intézményről, és el kellett juttatniuk a felmérés dokumentumait, többek között a Pedagógusok Sztrájkbizottságának követeléseit és az adatlapot is minden iskolába, óvodába.

Az adatlap egy lista, amin fel kell tüntetni az intézmények dolgozóinak a nevét és azt, hogy részt vennének-e egy egynapos vagy akár hosszabb sztrájkban. A szakszervezet tisztviselői­nek ismertetniük kellett a pedagógusokkal a sztrájkban való részvétel feltételeit is. A kiküldött tájékoztatóban az is szerepel, hogy a sztrájkbizottság csak törvényes sztrájkot indít, és felelősséget vállal azért, hogy a munkabeszüntetés a hatályos jogszabályoknak megfelelően történjen.

Galló Istvánné, a PSZ elnöke szerint a területi munkatársaik azokat az intézményeket is megkeresték, ahol nincs alapszervezetük. 

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) nem kérte, és soha nem is fogja kérni az intézmények vezetőit, hogy küldjék el azoknak a diákoknak a nevét, akik február 29-én nem mentek vagy mentek iskolába – reagált a szervezet azokra az ellenzéki vádakra, amik szerint listázták az iskolából hétfőn távol maradó diákokat. A Facebookon szerveződő csoport arra biztatta a szülőket, hogy a szökőnapon ne küldjék iskolába a gyermekeiket. A szervezők adatai alapján a diákok kevesebb mint négy százaléka vett ebben részt.