Új szervezet jön létre a Klik helyett

2016.03.03. 07:49

Július 1-jétől egy másik szervezet létrehozására teszünk javaslatot, amelynek más lesz a finanszírozása és a költségvetése is 

- ezt nyilatkozta a Figyelőnek Palkovics László oktatásért felelős államtitkár. A részletekről Palkovics azt mondta, hogy "valószínűleg szét kell választani a szakmai irányítást és a gazdálkodás kezelését", de egyelőre "még nem eldöntött", hogy megyei szintű irányítás lesz-e szeptembertől. "Azt gondolom, hogy a megye túlságosan távol lenne egy kis falutól" - mondta Palkovics.

Az államtitkár szerint nagy iskolák esetében meg kell fontolni, hogy legyen-e gazdálkodási önállóságuk, de egy kis falusi iskolánál erre nincs szükség. 

Július 1. után "nagy valószínűséggel" megszűnik a centralizált irányítás és olyan szervezet jön létre, amely szolgáltatóként működik az iskolák felé - mondta Palkovics.

Azt azonban kizártnak tartja, hogy az önkormányzatok visszakapják a jogosítványaikat, mint mondta, "a 2012 előtti rendszer megbukott". Ugyanakkor az igazgatók mindenképpen kapnak jogosítványokat, de ezzel kapcsolatban konkrétumokat nem mondott.