Régen nem látott számú menekült jött pénteken

2016.03.05. 11:38 Módosítva: 2016.03.05. 13:18

A Police.hu híre szerint pénteken 248 menekültet fogtak el a hatóságok Magyarországon. Ennyi menekült már nagyon régen nem jött. Az idei évben eddig a legtöbb menekültet február 21-én kapták el, 237-et.

Bakondi György, a kormányfő belbiztonsági főtanácsadója, Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton közös sajtótájékoztatójukon jelentették be, hogy a menekültek számának emelkedése miatt felkészültek a magyar-szerb, illetve a magyar-horvát határzár megerősítésére. Továbbá az új útvonalakra felkészülve már zajlik a magyar-román határzár előkészítése is.

Untitled-1
Fotó: Police.hu

Mint közölték, a hármashatárnál már folyik a kerítésépítés megkezdésének előkészületei, kijelölték a nyomvonalat, Battonyánál már tisztítják a területet. Megkezdték az oszlopok és a drótakadály gyártását is, valamint a honvédség is felkészült a munkára. Ugyanakkor ezek csak előkészületek, a szerdai kormányülés fog dönteni a magyar-román határon építendő kerítésről.

Amennyiben úgy dönt a kormány, hogy szükség van a kerítésre, akkor azt először a magyar-szerb-román hármas határnál kezdik el felhúzni, majd a szükséges hosszban folytatják a 450 km-nyi határszakaszon.