Orbán kutyája a Mészáros-birtokra lett bejelentve

2016.03.07. 16:38
Nem a miniszterelnök felcsúti házánál, hanem egy faluval arrébb, egy alcsútdobozi birtokközpontban tartják Orbán Viktor híressé vált kuvaszát. A kutyát eredetileg is ide jelentették be, ezt bizonyítják a mikrochipes állatazonosító rendszer adatai is.
fotó.PNG

A kutya Hatvanpusztán egy 13 hektáros, öt műemléki épületből álló major lakója. A hétvégén 444.hu írta meg, hogy a birtokot évek óta Mészáros Lőrinc használja. A milliárdos felcsúti polgármester a miniszterelnök apjának, Orbán Győzőnek a cégétől bérli állítólag 15,5 milliós éves díjért.

A birtokot őrző kuvaszt, Nárciszt a miniszterelnök tette híressé, amikor egy szimbolikusnak szánt Facebook-fotóval bejelentette, ő is egyetért az állatvédőkkel, akik február 20-án a Kossuth téren tüntettek azért, hogy a bíróságok az állatkínzási ügyekben súlyosabb büntetések szabjanak ki. A miniszterelnök egy interjúban azt állította, hogy a kutyát megverték és a felcsúti háza kertjében találták meg.

Az Index korábban megírta, hogy az állatot valójában nem is a miniszterelnök, hanem fia, Orbán Gáspár kutyájaként regisztrálták, amikor 2010 júniusában a támadás után a Budai Kisállatklinikán kezelték.

A kuvasz az országos mikrochipes állatazonosító rendszerben, a PetVetDatán szintén Orbán Gáspár neve alatt szerepel.

a01
Fotó: Barakonyi Szabolcs

Nárciszt Orbán Gáspár eredetileg sem Felcsútra, hanem Alcsútdoboz-Hatvanpusztára jelentette be. A rendszerben ugyanis megtalálható a kutya állandó tartózkodási helye is, ami jelzi, hogy a kutya nem csupán átmenti időszakra került Mészárosékhoz.

Az Index a napokban a kutyát meg is találta a birtokon.