Tarlós meghátrált, a parkoló autósokat próbálja nyugtatni

2016.03.07. 06:18

Tarlós István főpolgármester utasította a közterület-felügyelőket, hogy Budapesten a parkolójegyek utólagos bemutatásának megnyugtató rendezéséig ne bírságolják azokat az autósokat, akiknek azért nincs a szélvédőjük mögött jegy, mert éppen megvásárolják azt - írja a Magyar Nemzet. 

A Kúria szeptemberben az utólagos bemutatást szabályozó paragrafus több részletét megsemmisítette, mire a városvezetés februárban a mozgáskorlátozottakra vonatkozó részek kivételével az egész érintett bekezdést törölte, ez pedig nagy felháborodást váltott ki. A Magyar Nemzet szerint a főváros attól tartott, hogy a korlátlan utólagos bemutatással sokan visszaélnek majd, de az elmúlt hónapok adatai szerint ezzel a lehetőséggel az autósok alig 10-15 százaléka élt.

A lapnak Tarlós István főpolgármester elismerte, hogy hibáztak, és a Kúria határozatának indoklásában szereplő felhívást, hogy a visszaélések visszaszorítására találjanak "törvényes megoldást", nem fogadták meg. A főpolgármester közölte: mindenképpen megnyugtató jogi megoldást szeretne.

Tarlós az Index megkeresésére pénteken már azt mondta, hogy felülvizsgálják a döntést, ha "az újságírók ilyen szigorúan veszik". Arra a kérdésre, hogy mire számítsanak péntektől a fővárosi autósok, Tarlós közölte: nem biztatják arra a közterület-felügyelőket, hogy ha valaki az autója közelében lobogtatja a parkolójegyét, megbüntessék.

Ha valakivel a közeljövőben mégis megtörténne, hogy jegyvásárlás közben megbüntetik, kérjük, írja meg a ugyelet@mail.index.hu címre, hogy a főpolgármesternek prezentálhassuk.