A titkosszolgálat is vizsgálja a kopaszok balhéját

2016.03.09. 13:31

Az Alkotmányvédelmi Hivatal is vizsgálja a Nemzeti Választási Irodánál (NVI) február 23-án történt tömegjelenetet - közölte Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke a testület szerdai zárt ülése után. Vagyis nemcsak a rendőrség nyomoz a kopaszok miatt kialakult botrány után a feljelentések alapján, hanem a titkosszolgálatok is bekapcsolódtak az ügybe.

Molnár Zsolt mellett Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja is azt mondta, hogy mivel egy népképviseleti szerv munkáját akadályozták, nemcsak a jogállamiságot, hanem a nemzetbiztonságot is érintő ügyről van szó. Szerintük az ügyben - amelyben több mint húsz feljelentés érkezett a hatóságokhoz - az egész társadalom válaszokat vár, írta az MTI.

Mirkóczki Ádám, a testület jobbikos tagja és Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke is elítélte az NVI-nél történteket. Mirkóczki Ádám kitért arra is, hogy "egyesek" a Jobbikhoz akarják kötni a fideszes "Kubatov Gábor fizetett verőlegényeit". Németh Szilárd ezt a kijelentést a jobbikos képviselő üldözési mániájának tulajdonította, hozzátéve: Kubatov Gábor már nyilatkozott ebben az ügyben.