Ilyen időnk lesz a 4 napos hétvégén

K  AP20160304104
2016.03.11. 14:44

Nehéz egy szóban megfogalmazni, hogy milyen időnk lesz a hosszú hétvégén, ugyanis az OMSZ előrejelzése szerint lesz benne minden a borult égtől kezdve a záporokon át az erős széllökésekig minden, még talán egy kevés napsütés is. De nézzük csak sorjában:

Szombaton hajnalban 2-7 fok lesz, majd többnyire erősen felhős égre ébredhetünk, ezt rövid napos időszakok követik, majd estefelé felszakadozik a felhőzet. Elszórtan kisebb eső és zápor, északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon pedig élénk szél várható. A legmagasabb hőmérséklet 7-13 fok között várható, nyugaton lesz hidegebb.

Vasárnap erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, de hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap is, meg eleredhet az eső is. Az északi szél néhol viharossá fokozódik, a hőmérséklet 9-14 fok közé várható.

Hétfőn már több napsütés várható és csapadék sem valószínű, de az északi szél még mindig többfelé viharos lesz. A hajnali mínusz 2 - 3 fokról napközben 8- 12 fokig melegszik a levegő.

Kedden hajnalban mínusz 3 - 2 fok lesz, és a borús idő mellett több-kevesebb napsütésben is bízhatunk. Szórványosan zápor és hózápor is lehet. Az északi szél továbbra is erős lesz. Napközben 6-10 fok valószínű.