Fű, csempészcigi és hamis csekk a rendőröknek

2016.03.13. 15:24

Betépve vezetett

A police.hu híre szerint 2016. március 12-én, 23 órakor a rendőrök Katymáron ellenőriztek autóst. V. László az igazoltatás alatt zavartan viselkedett, ezért a rendőrök felszólították, hogy amennyiben bűncselekménnyel összefüggésbe hozható tárgyat tart magánál, azt adja elő. A férfi ekkor a ruházatából alufóliába csomagolt kábítószergyanús növényi származékot vett elő és elmondta, hogy a táskájában is van még az anyagból.

dsc 5098 0
Fotó: Police.hu

A rendőrök 110 gramm növényi származékot foglaltak le, amely az elvégzett gyors teszt alapján THC hatóanyagot tartalmaz, magyarul fű. Az előállított férfival szemben felmerült a bódító hatású szer fogyasztásának gyanúja, amelyet a gyors teszt szintén alátámasztott.

Csempészcigi volt a kocsijában

A Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2016. március 11-én 15 órakor a 491. számú főúton, Fülesd és Mánd között igazoltattak egy Mercedesszel közlekedő férfit és utasát. Mivel felmerült a gyanú, hogy dohányt rejtettek el, a rendőrök a sofőrt a tiszabecsi közúti határátkelőhelyre kísérték, ahol a járművet a pénzügyőrökkel együtt közösen átvizsgálták.

dscn2821 1024x768 0
Fotó: Police.hu

A kocsi első kerékjárati doblemezeiben, valamint az első ülések háttámlájában elrejtve összesen 451 doboz magyar, zárjegy nélküli, feltehetően csempészett cigarettát találtak. A járőrök az 55 éves ukrán sofőrt és a 31 éves ukrán nőt a közel félmillió forint értékű jövedéki termékkel együtt átadták az eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársainak.

Hamis csekkel akarta igazolni a bírságot 

A Pécsi Rendőrkapitányság feljelentette a pécsi K.Zs.I.-t, aki 2015. október 26-án a folyamatban lévő szabálysértési ügyeiben kiszabott bírságok befizetésének igazolásaként hamis igazolószelvényeket mutatott be a rendőrségen. A pénzösszegek befizetése ténylegesen nem történt meg, a bemutatott csekkek hamisak voltak, akárcsak az igazolószelvényeken szereplő postai felülbélyegzés.

A 37 éves férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte, vele szemben hamis magánokirat felhasználása vétség miatt indult a büntetőeljárást.