Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beteg malacokhoz hasonlította a hátrányos helyzetű gyerekeket a szigetvári polgármester

2016.03.16. 22:52

Vicc az is, hogy alapvetően ma az egészséges gyerekeket a hátrányos helyzetű és nem teljesen száz százalékos gyerekeket egy iskolában taníttatjuk. Ezt az állattartásban úgy csináljuk - és ez sokkal humánusabb -, hogy az egészséges malacokat átvisszük az utónevelőbe. A gyengébbeket külön rakjuk, minőségibb kaját adunk nekik, és megpróbáljuk felhozni őket arra a szintre, hogy a jobbak közé kerülhessenek.

- ezt Vass Péter, Szigetvár polgármester mondta egy iskolai rendezvényen két héttel ezelőtt. Az akkori előadását videóra vették, ez került fel az internetre, és találta meg az RTL Klub

A csatorna stábja megkereste a politikust is a kijelentése kapcsán, aki kitart a kijelentése mellett, azzal magyarázta, hogy:

ő állatorvos, és szerinte ez egy szemléletes példa.

Azonban azt is hangsúlyozta, hogy nem szerencsés az összehasonlítás, ő sem akart egy embert egy állattal egy szintre hozni. Úgy látja a kisegítő iskolákban megkülönböztető figyelmet kaptak a diákok, és az a rendszer jobb volt, mint a mostani.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!