Az önkormányzattal tetette rendbe földjeit egy fideszes politikus

2016.03.17. 10:43
Vigh László
Vigh László
Fotó: fidesz.hu

Nem kirívóan nagy területekről, nem kirívóan magas összegekről lesz szó ebben a történetben, mégis tökéletes: egy kiemelkedően ügyes fideszes képviselőt ismerhetünk meg belőle.

Az Origo cikke szerint Vigh László és családja, a Zala megyei Felsőrajkot húsz évig vezető fideszes politikus a felsőrajki önkormányzattól 5000 forintos jelképes összegért vett meg három hektárnyi földterületet. Már az összeg is nehezen magyarázható, de ha hozzávesszük azt is, hogy a cikk szerint a terület korábban is a Vigh családé volt, de azt eladta az önkormányzatnak arra az időre, míg az uniós pénzből rendbe teszi, akkor már tényleg igazi sikertörténetről beszélhetünk.

A lap próbálta elérni a képviselőt, hogy feltegyen kérdéseket, de első körben az összegről, a földterületről, viszont közben az egyetlen embertől, akit elértek, a jelenlegi polgármestertől megtudták az igazi érdekességet: a földterület mindig is a Vigh-családé volt, csak egy időre eladta az önkormányzatnak, hogy azt rekultiválják.

A terület egykor szemétlerakónak adott helyet, a terület kármentesítésére azonban nem pályázhatott magánszemély az Unióhoz, így az önkormányzat megvette a területet szintén jelképes összegért 2005-ben, pályázott uniós pénzért a kármentesítésre, elvégezte azt, majd a Vigh-család visszavásárolta a korábbi jelképes összegért. Mindeközben egyébként Vigh polgármester volt, tehát az általa vezetett önkormányzattal bizniszelte le a dolgot. A pályázatban kellett egy minimális önrész, azt az önkormányzat állta.

Az Origo talált Vigh oldalán egy a történethez tökéletes passzoló idézetet is:

Az élet egyik legszebb jutalma, hogy miközben az ember másokon segít, egyben önmagán is segít.