Rákkal küzd Békesi László

2016.03.17. 10:45

Békesi László volt pénzügyminiszternél másfél éve végbélrákot diagnosztizáltak, írja az Atv.hu. A 73 éves közgazdász most jól érzi magát, szünetelnek a kemoterápiás kezelései, orvosai szerint még sokáig élhet.

D  AS20061208004
Fotó: MTI

Mint mondta, betegsége miatt átértékelte az életét, korábban az volt számára a legfontosabb, hogy a lehető legnagyobb teljesítményt nyújtsa, ma viszont már a családja és a barátai kerültek az első helyre.

A megváltozott értékrend tartalmaz egy belső békét, megnyugvást. Ez a változás nem ért veszteségként, sőt akár nyereségként is elkönyvelném, ha nem kellene attól félnem, hogy ezek a dög daganatok újra elkezdenek növekedni

- vallotta Békesi, aki szerint a hite tud neki segíteni abban, hogy elfogadja a betegségét és ne essen kétségbe. Ugyanakkor úgy véli, hogy hitéről csak a barátaival mer beszélgetni, mert "ma Magyarországon a kereszténység nem más, mint egy undorító rezsim fenntartásának az egyik elfedő paravánja."

A Németh-kormányban 1989-1990, a Horn-kormányban 1994-1995 között a pénzügyminiszteri posztot betöltő Békesi László ma már hibának tartja, hogy a rendszerváltáskor elfelejtették elmagyarázni az embereknek a változásokat. Továbbá a saját kudarcai közé sorolja, hogy belépett a Horn-kormányba, mint mondja,

fel kellett volna mérnem, hogy vagy megalkuvásra kényszerülök, vagy bukásra. Az utóbbi következett be.