Boglárka
22 °C
35 °C

Megszünteti a menekülttáborokat a kormány

2016.03.17. 05:57

A Körmendre és a Szentgotthárdra tervezett sátortáborok kivételével valamennyi nyitott és őrzött menekülttábort megszünteti a közeljövőben a kormány, írja a Magyar Nemzet.

A déli és a keleti határnál fekvő migrációs központok − nagyfai, kiskunhalasi, békéscsabai, nyírbátori − mellett a Bécskén és Vámosszabadiban található befogadóállomásokat is bezárja, írja a lap.

két befogadóállomás marad, Körmend és Szentgotthárd, több nem kell

− nyilatkozta a Nemzetnek Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője, aki hozzátette, hogy a nagyfai állomást folyamatosan ürítik ki.

A lap hozzáteszi, hogy az nem látszik egyelőre, hogy mi lesz a menekültekkel: csak Vámosszabadiban, Bicskén és Nagyfán 1200-an voltak az elmúlt hetekben, ami eleve több, mint a hivatalos befogadóképesség. A lap információi szerint a büntetés-végrehajtási intézményekben sincs már túl sok hely, ahol menekülteket helyeztek el.

Körmenden és a Szentgotthárdon viszont 600-700 fős sátortábort tervez nyitni a kormány, írja a lap, amely emlékeztet, hogy a parlament szerdai ülésén elnapolták a migrációval összefüggő előterjesztés általános vitáját. Kósa Lajos a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy azért, mert meg akarják várni a csütörtökön kezdődő uniós csúcsot, hogy ott sikerül-e bármilyen megállapodást összehozni.