Pukli válaszolt Orbánnak

2016.03.17. 07:08

„Az, hogy a miniszterelnök viccesnek tartja a szavaimat, számomra elég komikusnak tűnik, s megerősít abban a véleményemben, hogy a kormánynak továbbra sincs stratégiája az oktatásról, nem tudnak mit válaszolni a tanárok jogos felvetéseire, nincs semmilyen elképzelésük arról, hogy ebben a helyzetben mit kellene tenniük. Ezért ütik el "tréfálkozással", félvállról vevéssel, lenéző gesztusokkal a tanárok, a szülők és a diákok komoly problémáit. Titokban talán arra számítanak, hogy az egész csak egy rossz álom, és amikor felébrednek, minden ugyanúgy lesz, mint annak előtte. De a valódi ébredésük fájdalmas lesz"

mondta Pukli István, a március 15-i pedagógustüntetés egyik vezetője a Népszabadságnak.

A pedagógusok március 15-i tüntetése úgy ért véget, hogy Pukli István azt követelte Orbán Viktortól és Áder Jánostól, hogy kérjenek bocsánatot "az elmúlt hat esztendőben megfélemlített, megalázott emberektől". Orbán Viktor tegnap a Népszabadságnak erre úgy reagált, hogy: „Én úgy vettem, hogy ez egy tréfa. Olyan viccesen hangzott az egész". Kósa Lajos a parlamentben pedig arról beszélt, hogy nem is érti, miért kellene bocsánatot kérnie Orbánnak. „Amiért a szocialisták által kivett pénzt megpróbálja visszatenni az oktatásba? Vagy azért, hogy soha nem látott béremelést hajtott végre?" - mondta a fideszes politikus.

Erre reagált a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete egy közleménnyel, amiben 13 pontban szedték össze, hogy mégis miért kellene bocsánatot kérnie Orbán Viktornak, és reagálta a fenti idézetben olvashatót Pukli István.

Pukli a Népszabadságnak megerősítette a tüntetésen elmondottakat: három feltétele van, hogy március 30-án ne kezdjenek munkabeszüntetésbe. Az első, hogy Orbán és Áder kérjenek bocsánatot az általuk megalázottaktól. A második, hogy Balog Zoltán és Palkovics László vonuljon vissza, a harmadik pedig, hogy a pedagógusokkal való tárgyalásba Varga Mihály és Lázár János szálljon inkább bele, hiszen valódi döntési jogkörük nekik van.