Lajcsi német oldalon hirdeti birtokát 2,6 milliárd forintért

2016.03.18. 09:11 Módosítva: 2016.03.18. 09:13

Vagyonokért árulja titokban Galambos Lajos a családi birtokot, de a Blikk megtalálta egy német ingatlaniroda a hirdetést. Ez arra utaló jel lehet, hogy az épp Mexikóban tartózkodó Lajcsi mégiscsak fel akarja számolni magyarországi életét. 

Untitled-1

A többhektáros Mocsa melletti kastélyszerű kúriához úszómedence, saját halastó és őspark is tartozik 8,5 millió euróért (2,6 millád forint) árulják.

A Margitsziget nagyságú birtok Európában is kuriózumnak számít. Az ingatlaniroda oldalán látható fotók szerint a kúria oszlopos bejárata előtt négy méter magas szökőkút működik. Van Lajcsinak halastava, ami 1,2 millió négyzetméternél is nagyobb, egy csónakháza, több motorcsónakja és jet-skije.

A hirdetést csak néhány napja tették fel, nem egy korábbi eladási szándékról van szó. Lajcsi eddig azt nyilatkozta, hogy Olaszországban zarándokol, majd New Yorkban fotózták le, végül kikötött Mexikóban, aminek nincs kiadatási egyezménye Magyarországgal.

Közben a Blikk szerint újabb akciót tartott a rendőrség birtokán.

Ditróy Gergely az Otthontérkép vezető elemzője szerint bár túl sok érdemi információnk nincs az ingatlanról és annak jelenlegi állapotáról, a legfontosabb adatokat, pár rossz minőségű képet és néhány luxus szolgáltatást leszámítva, az elmondható, hogy a több mint 100 hektáros birtokért, illetve a több épületből álló impozáns kúriáért kért 2,5 milliárd forint körüli kínálati ár nem teljesen a földtől elrugaszkodott nemzetközi viszonylatban, ám komoly meglepetés lenne, ha ennyi pénzért el is kelne a birtok, még akkor is, ha itt ugye nem kizárólag az épületekről, hanem ennél sokkal többről, halastó, ökofarm, stb.

"Azonban vevő nem feltétlenül csak magánszemély lehet, aki feleségével és 2-3 gyermekével költözne a 30 szobába, így ha kereskedelmi ingatlanként (pl. szálláshely) tekintünk a birtokra mindjárt reálisabbnak tűnhet az ára. Érdekesség, hogy bár nem magyar ingatlanhirdetési oldalon található az ajánlat, jelenleg ez tekinthető a legdrágább eladó magyar családi háznak az interneten" - mondta Ditróy.