Felvétel bizonyítja, a kopaszok és Erdősiné összejátszottak

2016.03.18. 07:26

Szürreális körülmények között sikerült benyújtania vasárnapi boltbezárásos népszavazási kérdését egy asszonynak, akit feltehetően kigyúrt, kopasz emberek segítettek az MSZP megelőzésében, írtuk korábbi cikkeinkben.

Bár nem személyesen Erdősiné pecsételt a választási irodánál, és a kopaszok is akadályozták az MSZP-s Nyakót, hogy időben leadhassa a népszavazási kezdeményezését, és a választási iroda vezetője is azt javasolta, ne fogadják be Erdősiné népszavazásos kérdését, a bizottság − talán nem túlzás azt állítani, a törvény/szabályozás ellenében − mégis az idős asszony kérdését fogadta be. Az egész esetről, jelenetekről, döntésekről ebben és az ehhez kapcsolódó cikkeinkben olvashatnak részleteket.

Az MSZP-sek szerettek volna fellebbezni, azt állították ugyanis többek között, hogy az őket akadályozó kopaszok összejátszottak az idős nővel. Ezt bizonyíthatták volna a választási iroda épületének külső kameráinak felvételei. Nyakó szerint ugyanis az eljárásokban végig arról volt szó, hogy nem volt együttműködés a kopaszok és Erdősiné és kísérője között. A Kúria szerint a belső térben akadályozták az MSZP-s politikust, hogy időpecsételjen, viszont arra semmilyen bizonyítékot nem találtak, hogy a kopaszok és Erdősiné összejátszott, vagy Erdősiné javára cselekedtek volna. A Bors most közölte a két külső kamera felvételeit.

Ezen pedig a következő dolgok látszanak:

  • Már hajnal négykor megérkezik pár kopasz a Nemzeti Választási Irodához, majd a később érkező kopaszoknak kiosztják a mappákat. Jól ismerik egymást, mindenki megpuszil mindenkit. (Azokban egy felvételen egyébként látszik, hogy ugyanaz a beadvány van, mint Erdősinéé, azokat azonban már nem tartották fontosnak, hogy beadják, miután Erdősiné kísérője elvégezte a dolgát.)
  • Valamivel hat előtt megérkezik az MSZP-s Nyakó István és Lukács Zoltán. Közvetlenül az ajtónál végig néhány mappás kopasz álldogál, akik arra várnak, hogy az ajtó kinyíljon. Nyakóék így nem is tudnának közvetlenül az ajtóhoz állni. (Az első felvételen 2:40-nél)
  • Kicsivel kevesebb mint egy óra múlva megérkezik Erdősiné kísérőjével, aki végül majd pecsétel az előtérben a kopaszok segítségével. Amikor megérkeznek a kopaszok még hátraküldik a kísérőt, Erdősinét viszont nem bántják, ott állnak vele az ajtónál, majd amikor az kinyílik, előreengedik, hogy elsőként mehessen az épületbe. (Az első felvételen 3:30-nál)
  • Miután bemegy Erdősiné, bemennek a kopaszok is. Kísérője és Nyakóék még kint maradnak. Egy kopasz később kijön, röviden telefonál, majd miután visszamegy, beengedik Nyakóékat is. (A felvételen 4:55-től)

A felvételeket itt tudja megnézni:

Egy másik kameraállásból pedig itt: