Összevertek egy 81 éves férfit, péniszét üveggel vagdosták

2016.03.19. 21:18

Három támadója brutálisan megverte, kínozta, megalázta a 81 éves férfit, majd a tőle elrabolt 9 ezer forintot szétosztották egymás között. Az idős ember két nappal később elhunyt, a napokban első fokon elítélték a vádlottakat - írja a Szoljon.hu.

A Szolnoki Törvényszék első fokon társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és társtettesként elkövetett magánlaksértésben találta bűnösnek a három vádlottat. Az elsőrendű vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte – legkorábban 28 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. A másod- és a harmadrendű vádlott egyaránt 20-20 éves fegyházbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek.

A többszörösen büntetett előéletű vádlottak régóta ismerték egymást: Kunhegyesen, Tiszabőn és Fegyverneken is követtek már el bűncselekményeket. 2012. május 8-án este az elsőrendű vádlott kunhegyesi házában iszogattak, és az éjjeli órákra valamennyien erősen ittas állapotba kerültek. Az alkohol hatására határozták el, hogy beosonnak a 81 esztendős bácsi udvarába, ahonnan különböző értéktárgyakat fognak elhozni. El is indultak kijelölt céljuk felé, ám útközben egyikük, egy ház portájára beugorva, napelemes kerti lámpákat lopott, hogy majd azzal világítsanak az idős ember udvarában - számolt be a Szoljon.

Átmásztak a kerítésen, azonnal értékek után kezdtek kutatni. Mivel semmit nem találtak, berontottak a házba, ahol a bácsi aludt.

Az idős férfi a zajra felébredt, a támadói pedig nekiestek, pénzt követeltek tőle, de közben minden kezük ügyébe akadt eszközzel ütötték. Pezsgős és borosüvegekkel test szerte verték addig, amíg az üvegek össze nem törtek. A bácsi pizsamáját meggyújtották, és péniszét üvegdarabbal vagdosták. Előkerült a sértett hegedűje is, amit darabokra verek rajta, mire végül találtak egy pénztárcát, amiben 9 ezer forint lapult. Ezt elvették áldozatuktól, de mielőtt elhagyták a helyszínt, az ágyon fekvő, vérző és eszméletlen állapotban lévő bácsi mellkasára egy asztalt, rá pedig egy tévét helyeztek. A sértett másnap reggel kórházba került, de két nappal később meghalt.