Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-6 °C
4 °C

A TV2 elkezdte, a Fidesz folytatja: vagyonnyilatkozattételi eljárás Juhász Péterrel szemben

2016.03.20. 15:23

A Fidesz budapesti elnöksége vagyonnyilatkozattételi eljárást kezdeményez az V. kerületi önkormányzatnál Juhász Péter, az Együtt társelnökével szemben. Ezt Hollik István fideszes képviselője jelentette be vasárnapi sajtótájékoztatóján, amire az Orbán vagyonosodását vizsgáló Juhász is elment.

Azért kezdeményezik az eljárást, mert Juhász Péter az elmúlt időszakban nem tisztázta magát, sőt egyre több kérdés merült fel vagyoni helyzetével kapcsolatban – mondta Hollik, és ezzel csakis a TV2 botrányos Juhász-interjújára utalhatott.

A Tények című műsorban Kunfalvi Nóra „oknyomozó riporter” támadta be Juhászt, azt állítva többek között, hogy Juhász fizetéséből nem jöhet ki lakásának a bérleti díja. A tendenciózusan megvágott riport vágatlan felvételét Juhász Péter feltette a saját oldalára. A személyeskedő riport után a TV2 Juhászt vádolta meg a riporterükkel szembeni személyeskedéssel.

Oktató videó!A TV2 híradójának felvétele vágatlanul. Eredetileg, mint láthatod, élő adás lett volna, de a technika ezt megakadályozta, és nem került fel akkor. A FB valahogy mégis kitette ma reggelre (amit magam sem értek, hogyan). És ha már itt van, nézd meg, hogy milyen válaszokat adtam a TV2 riporterének, amiből lett a tegnapi híradó.Oszd meg, hogy mindenki lássa miből vágtak ki mit.(Az alábbit még tegnap írtam hozzá, amikor úgy volt, hogy élő adásként fut - ezt már olvastad végül más posztnál.)---Felhívtam a figyelmet arra, hogy Orbán egy 13 hektáros területen él 5 kastélyban. Tegnap még az is kiderült, hogy a birtokot övező földeket is mind megvették Mészáros Lőrinc neváre, aki Orbán strómanja. Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeztem ellene.Erre mi a TV2 reakciója? Nem, nem azt kezdik el kutatni, hogy Orbánnak honnan van ennyi pénze, hanem azt, hogy nekem miért nincs.Mondjuk jogos, engem is idegesít. Ha téged is zavar, hogy nincs pénzem, ide utalhatsz. Juhász PéterOTP 11773133-00411716Ma reggel Irént vittem iskolába. Ahogy kilépek a kapun, azt látom, hogy egy óriási kamerával áll egy ember az utcán és leskelődik az ablakunkba. Akkor még nem tudtam mire vélni a dolgot, de most bejelentkezett a TV2, hogy jönnének megkérdezni az ingatlanjaimról - jelntsen ez bármit is. Tehát az van hogy az állami pénzből megvásárolt, majd állami reklám milliárdokból fenntartott TV2 nem Orbán vagyonosdását nyomozza, hanem engem próbál lejáratni. Kíváncsian várom, mi kerül a híradóba abból, amit elmondtam.Viszont be kell valljam, igazuk van. A helyzet az, hogy ma, március 17-én még mindig nem tudtam kifizetni az albérletünk esedékes díját. Épp tegnap este írtam a főbérlőnknek, hogy a türelmét kérem. Nagyon rendes és türelmes velem. Azt már el sem merem mondani, hogy a telefonszámlámmal is így állok, lehet, hogy már ma egyirányúsítják.Szóval az van, hogy lebuktam. Nincs pénzem. Nem szégyellem. Vagyunk így egy páran ebben az országban. És ezt most bemutatja a TV2 is. A nézők segítségét fogom kérni, mert szerintem is méltatlan, hogy a korrupció felszámolásában legaktívabb párt egyik vezetője nem él meg a fizetéséből.Remélem segítenek majd.Ha neked is van lehetőséged, hogy segíts, azt is elfogadom. Az is öröm számomra, ha megosztod ezt, hátha más tud, és akar segíteni.Köszönöm.Ide utalhatsz, ha támogatnál:Juhász PéterOTP 11773133-00411716---Orbán 5 kastélyban él:https://www.facebook.com/Juhi.JuhaszPeter/photos/pb.478686885537133.-2207520000.1458156687./1029665767105906/?type=3&theaterÉs a körülette fekvő területeket is felvásárolta már a strómanja:http://atlatszo.hu/2016/03/16/meszarosek-terjeszkednek-a-hatvanpusztai-orban-birtok-korul-plusz-felezer-hektar-a-felcsuti-gombocnek/Ha te is szeretné ilyen jól élni, politizálj becsületesen! Csatlakozz hozzánk!http://egyuttpart.hu/csatlakozz/#nincshatalmukfelettem#nincshatalmukfeletted#Együtt #átlátszó#KorrupcióKormánya#fideszmaffia#korrupció

Posted by Juhász Péter on Thursday, March 17, 2016

Juhász Péter a vasárnapi sajtótájékoztatón azt mondta, szívesen áll az eljárás elé, a sajtótájékoztatóra pedig azért jött el, hogy már most tisztázzon mindent, ezért arra kérte Hollik Istvánt, hogy tegye fel a kormányoldal kérdéseit és azokat megválaszolja.

Hollik három kérdést tett fel, de a válaszokat nem várta meg, így Juhász azokat már csak az újságíróknak mondta el. Összefoglalva a kérdezz-felelek:

Fidesz: Hogy tud Juhász 130 négyzetméteres lakást bérelni a II. kerületben, amelynek piaci bérleti díja havonta 420-460 ezer forint között van, ha ennél kisebb a jövedelme?

Juhász: A lakásért havonta 200 ezer forintot fizetek.

Fidesz: Miért nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában, hogy magánadományokból is van bevétele?

Juhász: Nem kell szerepelniük benne, mert azok egyike sem lépte át az évi 150 ezer forintot, így nem minősülnek jövedelemnek, adózni sem kell utánuk.

Fidesz: Hollik a volt millás Torsa Mátyást idézte, „aki szerint az Együtt társelnöke a Millának adott pénzeket élte fel”.

Juhász: a Millában soha nem voltam olyan pozícióban, hogy dönthessek pénzről.

Juhász aztán köszönetet mondott a Fidesznek és a TV2-nek, amiért – mint mondta –multimilliomossá tették őt, hiszen közvetítésükkel több millió forintnyi adományt kapott.

Köszönöm nekik, hogy kihúztak a szarból

– mondta az MTI tudósítása szerint, hozzátéve, hogy nem fog leszállni Orbán Viktor vagyonosodásáról.

Juhász facebookos reakciója a sajtótájékoztatóra itt olvasható.