Életfogytot kér Roháčra és Portikra az ügyészség

2016.03.21. 15:31

Életfogytig tartó szabadságvesztést indítványozott a vádhatóság képviselője Jozef Roháčra és Portik Tamásra hétfőn az Aranykéz utcai robbantás, a Fenyő-gyilkosság és az úgynevezett Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperében a Fővárosi Törvényszéken – írta az MTI.

 Az ügyész ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a '90-es évek második felében elkövetett bűncselekmények esetében az elkövetés idején hatályos jogszabály kedvezőbb a vádlottak számára, a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés (tész) kiszabása ugyanis csak a történtek után, 1999-től vált lehetővé, így a vádlottak nem zárhatók ki a feltételes szabadlábra kerülés lehetőségéből.

A perben a vádhatóság képviselője azt kérte: Jozef Roháčot az Aranykéz utcai robbantás miatt előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés, továbbá társtettesként lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette miatt mondják ki bűnösnek. Portik Tamást pedig ugyancsak az Aranykéz utcai robbantás miatt felbujtóként. A per két másik vádlottjára, akik közül egy szlovák férfit bűnsegédlettel, F. Attilát pedig a Cinóber-gyilkosságban felbujtással vádolnak, határozott idejű szabadságvesztést indítványozott az ügyész.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport