Bűnbandára csaptak le Szegeden a rendőrök

2016.03.21. 09:41

FRISSÍTÉS:

A nyomozók 12 férfit vettek őrizetbe a hétfő délelőtti Csongrád megyei razziasorozatban. Az akció 20 helyszínt érintett és több mint kétszázan vettek részt benne. Egy Csongrád megyei családhoz köthető bűnszervezet szálait derítették fel, francia társhatóságok segítségével – írja a delmagyar.hu Szanka Ferenc ügyész sajtótájékoztatója alapján.

A közös magyar–francia  nyomozócsoport 2015 áprilisában alakult, vagyis már egy éve nyomoztak a banda után, amely prostitúcióval és pénzmosással foglalkozott: 2014 óta futtattak lányokat franciaországi nagyvárosokban – Strasbourgban, Nizzában, Bordeaux-ban – és a pénzüket is elvették tőlük. A prostitúcióban legalább 40 fiatal nő érintett – írja a police.hu. A csoport tagjai felügyelték a lányok napi munkáját, rendszeresen ellenőrizték őket, meghatározták a napi minimum bevételeiket és azt, hogy mikor, hol dolgozzanak.

12 elfogás, több mint 20 házkutatás, 14 luxusautó

A rajtaütés során több mint százmillió forintnyi készpénzt, vagyontárgyakat és nagy értékű gépkocsikat foglaltak le.

KORÁBBAN ÍRTUK:

Több helyszínen szálltak meg épületeket a Nemzeti Nyomozó Iroda és a készenléti rendőrség munkatársai hétfő hajnalban Szegeden – írja a delmagyar.hu.

Az állig felfegyverzett, kommandósnak kinéző rendőrök egy alsóvárosi, Remény utcai és egy felsővárosi, Ősz utcai ingatlant szálltak meg. Az Ősz utcából a rendőrök egy nagy értékű Porschét és két BMW coupét is elszállítottak. Mindkét helyszínen zajlik a házkutatás.

A lap szerint később újabb helyszíneken voltak láthatók gépfegyveres rendőrök. Az egyik Gyöngytyúk utcai szálláshely előtt is rendőrök álltak és egy Nádas utcai kávézó elé is kivonultak. Ez utóbbi udvarán egy szlovák rendszámú Mustang Gp parkolt.

rendorseg

A szegedma.hu úgy tudja, az Ősz utca egyik panziójából bilincsben vittek el egy embert a rendőrök. A lap információja szerint ezzel párhuzamosan a szintén Csongrád megyei Csanyteleken is nagy erőkkel jelentek meg a rendőrök.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kora délutánra ígért sajtótájékoztatót az ügyről. Időközben az ORFK egy sajtómeghívót is kiadott egy szintén szegedi, kora délutáni tájékoztatóra, amelyet "egy Franciaországban tevékenykedő bűnszervezet felszámolásával kapcsolatban" fognak tartani, feltehetően ezzel áll kapcsolatban a délelőtti akció is.