Vádat emeltek a biztosítási pénz miatt öncsonkító férfi ellen

2016.03.23. 08:52

Vádemeléssel zárul annak a nyírkátai férfinak az ügye, aki közel egymilliárd forintos biztosítási csalás miatt feküdt a vonat alá, írja a rendőrség.

Sándorról mi is beszámoltunk tavaly. A férfi 2014 júliusában a nyírcsászári vasútállomáson szándékosan bemászott egy mozgó vonatszerelvény utolsó vagonjának utolsó tengelye elé, amely átment a lábán, ami miatt mindkét lába annyira megsérült, hogy mentőhelikopterrel történő kórházba szállítását követően azokat amputálni kellett.

Persze Sándor sem egy agyafúrt ember, merthogy:

  • 14 biztosítónál 29 fajta biztosítást kötött.
  • Már egy nappal azután, hogy a vonat levágta a lábait, szinte az összes biztosítónak elküldte a kárbejelentőt.

Mindegyik biztosítónak ugyanazt a mesét adta be, de a cégek hamar rájöttek, mire megy ki a játék. Sándor azt állította, üvegcserepeken csúszott meg, hanyatt zuhant éppen úgy, hogy lába a vonat alá szorult. Csakhogy januárban újrajátszották a nyírcsászári állomáson a balesetet, amiből kiderült, hogy az azóta felújított és megemelt peron jóval alacsonyabban feküdt, mint a sínkorona. De ha ez nem lenne elég, még a mozdonyvezető is azt vallotta, hogy a tükörből látta, amint a férfi a vonat elé ugrik. Bár a bizonyítékok ellene szólnak, Cs. Sándor tagad. Viszont 5-10 évet is kaphat, ha a bíróság bűnösnek találja.

Sándor ügyét a rendőrség gazdasági bűnözés elleni főosztálya kezelte, az anyagot pedig vádemelési javaslattal küldi most meg az ügyészségnek.