Balog Zoltán: A meccs még tart Lázárral

2016.03.24. 17:49

Balog Zoltán szerint nevetséges állítás, hogy ultimátumot kapott Orbán Viktor miniszterelnöktől a közoktatás körüli balhék rendezésével kapcsolatban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető miniszter azt állította az Index kérdésére, hogy ennek éppen az ellenkezője igaz:

Végre megcsinálhatom azokat a módosításokat, amelyeket egy éve javaslok. Ha nem kaphatnék szabad kezet a köznevelésben, az tényleg gond lenne.

Balog megfogalmazása szerint a miniszterelnök elsősorban nem köznevelési problémaként tekint a Klik-re, és bizonyos fokig önkritikus is ebben az ügyben.

Mint ismert, Rétvári Bence, az Emmi államtitkára kedden jelentette be, hogy nyáron teljesen megszüntetik a Kliket. A megszüntetés részletei még nem ismertek.

Közben az atv.hu csütörtökön arról írt, hogy Balog Zoltán Lázár János bürokráciacsökkentési tervein háborodott fel annyira, hogy a Klik megszüntetése mellett döntsön. A két miniszter közti viszonyt erősen megrontotta, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter tervezete szerint az Emmi 26 háttérintézményéből 19 megszünne.

Balog kérdésünkre nem cáfolta, hogy összecsapás volt a háttérintézmények sorsát illetően, sőt azt is közölte, hogy

ez a meccs még tart.

A miniszter ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a miniszterelnök több vitás kérdésben melléállt. Ez azt jelenti, hogy a Balog számára fontos intézmények, mint például az Oktatási Hivatal megmaradhatnak.