Húsz év után vádat emelhetnek Prisztás József volt üzlettársának támadói ellen

2016.03.24. 06:20 Módosítva: 2016.03.24. 08:18

Rövid közleményt adott ki csütörtök hajnalban a rendőrség a police.hu-n, amely szerint

a rendőrség vádemelést javasol a 20 évvel korábban történt életellenes ügyben.

A közleményből kiderül, hogy a nemzeti nyomozó iroda a budapesti Lóversenypálya területén 1996. november 13-án egy egy akkor 32 éves fogathajtó ellen elkövetett emberölés kísérletének ügyében folytatott nyomozást zárt le.

Bár a tájékoztatásból nem derül ki, az ügy a kilencvenes évek közepi maffialeszámolásokhoz kapcsolódik. 1996. november 1-jén ölték meg a budapesti éjszakai élet egyik meghatározó alakját, Prisztás Józsefet, erről az ügyről bővebben ebben a cikkünkben olvashat >>

A 12 nappal később megtámadott hajtó, Lakatos Csaba korábban Prisztás üzlettársa volt. Másfél évvel ezelőtt, 2014 decemberében fogták el a rendőrök a fővárosi alvilág egyik meghatározó alakját, az akkor 49 éves T. Györgyöt, aki az akkor megjelent hírek szerint azzal gyanúsítottak, hogy néhány nappal a Prisztás-gyilkosság után megbízást kapott Lakatos meggyilkolására. A hajtót azonban nem sikerült megölni: bár egy garázs tetejéről három lövést is kapott, sikerült életben maradnia. T. György mellett két testvérét, T. Jánost és T. Józsefet, valamint B. Lászlót fogták el gyanúsítottként.

A rendőrség közleménye szerint most mind a négy gyanúsított ellen vádemelést javasoltak a Fővárosi Főügyészségen.