Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

5 millióra emelték az érdi gyilkos vérdíját

2016.03.25. 13:48

A felajánlásokkal együtt 5 millió forint a díjkitűzés az Érden elkövetett emberölés kapcsán - közölte a rendőrség.  Egy idős házaspárt találtak holtan 2015. november 1.-én az esti órákban érdi családi házukban, gyilkosság áldozataivá váltak.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a korábban kitűzött nyomravezetői díjat - Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat és egy állampolgár által felajánlott összegekkel együttesen - nettó 5 millió forintra emeli.

A díjat az kapja, aki "az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amik segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti" - írják. Szükség esetén a tanú védelméről is gondoskodnak. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki az ismeretlen tettes kilétével vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán vagy tegyen bejelentést a 06-1-236-28-83-as telefonszámon, illetve az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.