Baán: Karácsony Gergelyék fakivágása ellen senki sem tiltakozott

2016.03.30. 12:08 Módosítva: 2016.03.30. 12:11

Baán László a Mandinernek adott először interjút azóta, hogy kirobbant a Habony Árpádéknak kölcsönadott százmilliós festmények és a Szépművészeti Múzeumban tartott Habony-lakodalom ügye. Az interjúban Baán felvette a kesztyűt a Liget Budapest kritikusaival szemben, szerinte minden jogszerűen történik a Ligetben. "Attól, mert valaki nem ért egyet ezekkel a jogszabályokkal, azok még érvényben vannak" - mondta.

A múzeum és a Nemzeti Galéria vezetője, a Liget Budapest projekt kormánybiztosa arról is beszél: a területfoglaló tiltakozóknak menniük kell a Ligetből a saját testi épségük védelmében. De itt nem a kopaszokra gondolt, hanem a balesetveszélyes, félig kivágott fákra és a romos épületekre.

Szerinte Karácsony Gergelyék fakivágásai ellen senki sem tiltakozik. "Nagyon kíváncsi lennék például, hogy a zuglói jegenyeirtás a BVSC területén hogyan is zajlott-zajlik. Karácsony Gergely kerületében ugyanis, az ő engedélyükkel kivágtak hetven jegenyét és negyvenet most fognak még. Nem tudom, mennyit ültettek helyettük és hova" - érvelt. Szerinte "jó páran politikai fügefaleveleket akarnak szakítani a Liget fáiról, vagy épp politikai trambulinnak használják a helyet, ahonnan látszódni lehet".

Az interjúból kiderül, Baán nem tartja rossz ötletnek egy várbéli palotamúzeum tervét, sőt, szerinte egy Budapest környékére építendő Disneyland felépítése a város valamelyik rozsdaövezetébe vagy városon kívül nem volna butaság.