Zelma, Rajmund
7 °C
11 °C

Pukliék kiszámolták: 15 ezren tüntettek az iskolák előtt

2016.03.31. 19:42

A Tanítanék mozgalom adatai szerint legalább 15 ezren vettek részt a szerda reggeli polgári engedetlenségi akcióban - közölte a szerveződés három képviselője csütörtökön az MTI-vel.

Pukli István, Pilz Olivér és Törley Katalin a közleményben a Miniszterelnökséget vezető miniszter szavaira reagált. Lázár János a csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a megmozdulás kudarcba fulladt, mert "a 3200 magyar iskolából mintegy 100-ban volt érdemi és valós tiltakozás". Más kormányok a tegnapi nap után kinevetnék a tiltakozókat, a mi kormányunk azonban komolyan veszi - fogalmazott.

A Tanítanék mozgalom rámutatott:

az akció legalább háromszáz iskola előtt történt,

és a megjelentek erről írásban is beszámoltak, illetve fényképeket is küldtek. Kétszáz helyszínről azt is jelezték, hányan vettek részt megmozdulásokban. A mozgalom képviselői megismételték, hogy az akció sikeres volt. Szerintük mindenki, aki szerdán részt vett ebben az akcióban, egyszerre mutatta meg, a magyar oktatásban változásra van szükség. 

Hozzátették ugyanakkor, hogy bíznak Lázár János szavában. Ha valóban komolyan veszi a kormány a kritikákat, akkor továbbra is megadják a lehetőséget arra, hogy tárgyaljanak velük - jelezték.