Zsófia, Szonja
9 °C
21 °C

Bajba került az egyik Waldorf-iskola

2016.04.01. 13:33

A tanév végén költöznie kell a mostani helyéről, az IBS régi épületéből a szülők által alapított Közép-budai Waldorf Iskolának. Az IBS üzemeltetője ugyanis felmondta a bérleti szerződést, ami azt jelenti, hogy szeptemberben már biztosan nem indulhat itt tanév.

A reformpedagógiát alkalmazó magániskolában 2014-ben indult az oktatás, miután 11 család megalapította az intézményt. Jelenleg az első három évfolyamon 57 diák jár az iskolába, és a következő tanévre már felvettek újabb 22 tanulót.

A váratlan költözés azért probléma, mert az új helyszínt fel kell majd újítani, és a hatóságok felé is igazolni kell, hogy oktatásra alkalmas épületet találtak. Az iskola a honlapján is közölte, hogy támogatókat keres: téglajegyek vásárlásával lehet segíteni, illetve az iskola jótékonysági árverést is tart április 6-án. 

A Waldorf egy úgynevezett reformpedagógiai módszer, amelynek fő motívuma az emberközpontúság és a differenciálás. A hagyományok módszerekkel ellentétben nagyobb hangsúlyt fektet a gyerekek gyakorlati oktatására, mint a frontális tanításra.