12 év fegyházat kapott a nevelt lányát megerőszakoló férfi

2016.04.01. 15:02

Tizenkét év fegyházbüntetésre ítélték azt az 58 éves csömöri férfit, aki rendszeresen megerőszakolta nevelt lányát, írja az MTI.

A férfi 2004-ben nősült meg, és ettől kezdve együtt élt felesége korábbi házasságából 1999-ben született lányával, akinek nevelőapja lett, a házasságból pedig két közös gyermek is született. Az ötfős család lakhatási gondokkal küzdött, emiatt többször is költöztek különböző településekre. A családfő rendszeresen fogyasztott alkoholt, kapcsolata megromlott a feleségével, akit többször is bántott.

B. J. először 2008-ban bántalmazta szexuálisan nevelt lányát, aki nem mert szólni édesanyjának. A férfi ezt követően a felesége és a gyerekek távollétében rendszeresen követett el szexuális erőszakot nevelt lánya ellen.

A bíróság B. J.-t bűnösnek két rendbeli, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében, 12 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte, valamint tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A férfi ártatlannak vallotta magát, és ügyvédjével együtt fellebbezést nyújtott be, így az ítélet nem jogerős.