Paszkál
10 °C
15 °C

A Jobbik hatalmasat trollkodott a parlamentben

2016.04.04. 13:46

Felborította a Jobbik az azonnali kérdések órájának megszokott menetrendjét a parlamentben. A jobbikos képviselők összesen 50 azonnali kérdést nyújtottak be Orbán Viktor miniszterelnöknek a korrupció témájában. 

A korrupció ötven árnyalata - így kezdődik mind az ötven kérdés, amelyet a különböző frakciótagok adtak be. A listát itt találja, ha van kedve végig olvasni. A parlamenti képviselőknek és tudósítóknak az összeset végig kellett hallgatnia, hiszen a házszabály szerint a levezető elnöknek akkor is fel kell olvasnia az összes kérdést, ha a megkérdezett kormánytag nincs a teremben.

A koreográfia tehát mind az 50 kérdés esetében az volt: Lezsák Sándor alelnök felolvasta a kérdést, megkérdezte, megfelel-e Lázár János válaszadóként, a jobbikosok pedig ezt mind az 50 esetben visszautasították egy-egy rövid megjegyzéssel. Orbánnak viszont a soron következő harmadik ülésen kell válaszolnia a kérdésekre. Feltehetően jó pár hétig el fog tartani, amíg Orbán válaszol a kérdésekre.

Ez az akció az obstrukció egy sajátos formája volt, ugyanis válaszok nem hangoztak el, viszont jó időre megbénította az azonnali kérdések óráját.

Novák Előd a Facebook-oldalán "kis áprilisi tréfának" nevezte az akciót, amit szerinte "bizonyára egy eddig példátlan obstrukciónak fog minősíteni Kövér László". Novák szerint ugyanakkor "egyrészt valójában Orbán Viktor távolmaradása lesz az ok, ha a Fidesz képviselői akciónk nyomán nem kapnak szót az azonnali kérdések közt, másrészt a Jobbik 50 érdemi kérdése (vagy legalábbis a címük) elhangozhat így a korrupcióról".

Novák Előd melyik kérdésének adta a legütősebb címet?

 • 5690
  A korrupció ötven árnyalata - Ön szerint nem gyanús, hogy Szijjártó Pétert állítólag a szülei tartják el, Semjén Zsoltot pedig a kiskorú gyerekei?
 • 4309
  A korrupció ötven árnyalata - A százholdas Habonynál is mesésebb vagyonú narancsköztársaságot hány strómanja közt osztotta fel?
 • 2105
  A korrupció ötven árnyalata - Mekkora állami hitelek segítik a Fideszt és a haszonmagyar Vajna Andrást az észak-koreai jellegű hírszerkesztés magyarországi elterjesztésében, különösen a TV2 esetében?
 • 1191
  A korrupció ötven árnyalata - Miért hordhatták szét a közpénzt Simicska-talicskával és Nyerges-vontatóval, és miért nincs következménye a Fidesszel való szakításuk után sem?
 • 253
  A korrupció ötven árnyalata - Keleti nyitás vagy inkább keleti bankszámlanyitás a céljuk, Simon Gábor után szabadon?