Félmilliárdból újítja fel a Videoton-tulaj Garancsi cége a Fidesz-székházat

HUS 6754
2016.04.04. 22:54

Az Orbán Viktorhoz közel álló Garancsi István cége, a Market Zrt. nyerte el a Fidesz Lendvay utcai székházának felújítását, amely összesen 460 millió forintba kerülhet. Ennek egy részét hitelből állja majd a párt, értesült az RTL Klub híradója, amelynek a párt sajtóosztálya megerősítette, hogy Garancsi cége a nyertes.

Az Origo szerint azért  Garancsi cége nyerte meg a nem nyilvános közbeszerzésen meghirdetett felújítást, mert „gyors, olcsó és magyar munkaerőt foglalkoztat”, állítólag őszre készen is lesznek a munkálatokkal. A 110 éves épület, amit már régen kinőtt a párt, nincs túl jó állapotban, meglazultak rajta a tetőcserepek és a vakolat is hullik róla helyenként. A teljes külső és belső felújítás során egyébként beléptető kaput, kamerarendszert és riasztót is kap a pártszékház.

A tenderre négy magyar céget hívtak meg, közülük a Market adta a legjobb ajánlatot. A Fidesz azért nem írt ki közbeszerzést, mert a meghívásos tender gyorsabb és egyszerűbb is volt.

Garancsi egy másik cége, a Property Market Kft. nemrég 16,5 milliárd forintos hitelt kapott az állami Eximbanktól a Kopaszi-gát megvásárlására, míg a Ferencváros stadionját is építő Market a 2017-es vizes vb helyszínének felépítésével kaszált nagyot, de ők építik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokát is.