Tehénmenetelés lesz a Lánchídon

2016.04.04. 06:05

Tüntetnek a tejtermelők ma Budapesten, mert szerintük az EU és a magyar állam által nyújtott támogatások nem elegendők, illetve nem fejtik ki a kívánt hatást – tájékoztatta a demonstrációs bizottság az MTI-t.

Magyarországon a nyerstej-árak tovább csökkentek, most kilogrammonként 55-72 forint között vannak, miközben a tej önköltsége 95 és 105 forint között mozog – állítják a tejtermelők képviselői.

Óbudától az V. kerületig

Hétfőn a tervek szerint 9 óra 30 perckor Budapesten, a III. kerületben, a Bécsi úton az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) székházánál kezdődik a tüntetés. Itt tenyészállat-bemutatót tartanak, majd várhatóan petíciót adnak át Vámos Györgynek, az OKSZ főtitkárának.

Ezután indul a „tehénmenetelés”: a tiltakozók átmennek a II. kerületi Keleti Károly utcába a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) székházához. Oda várhatóan 11 órakor érkeznek, és átadnak egy petíciót Oravecz Mártonnak, a Nébih elnökének.

A tehenekkel ezután továbbvonulnak a Lánchídon át az V. kerületbe, a Széchenyi utcába a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) székházához. Ott – várhatóan 12.30 és 13.00 óra között – petíciót adnak át az illetékeseknek, majd a teheneket elszállítják az istállóba – közölték a demonstráció szervezői.