Az ütközésnél elrepült a telefonja, nem tudott segítséget hívni a kihalt úton

2016.04.05. 07:49

Súlyos baleset történt az éjjel Szentgotthárd és Apátistvánfalva között. A néptelen úton egy Audi egy balkanyarban letért az útról, az árokfalnak ütközve tengelye körül megpördül, és fejreállt. Az autóban két ember utazott, egy 30 év körüli férfi, aki nem volt bekötve, ezért azonnal szörnyethalt; illetve egy 18 év körül lány. 

Neki sikerült kikászálódnia a kocsiból, de nem ha sokkos állapotban eszébe is jutott segítséget hívni, azt nem tehette meg, telefonja ugyanis - ahogy az később kiderült - az ütközéskor messzire repült az autótól. A roncsot később, fél 4 körül vette észre egy autós, aki kihívta a katasztrófavédelmet.  

A tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a kocsiban ragadt férfit, de rajta már nem lehetett segíteni. A lányt is válságos állapotban szállították a szombathelyi kórházba.  Az Audit körmendi tűzoltók állították kerekeire és áramtalanították a járművet.

A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.  A baleset időpontjában száraz volt az aszfalt, féknyomot nem találtak a helyszíneléskor.  Az még nem világos, ki vezetett, de úgy tudni, hogy a fiatal lány nemrég szerezte meg jogosítványát. 

(MTI, 112press.hu)