Csütörtökig kora nyár, a hétvégére lehűlés

2016.04.06. 06:57
Csütörtökig felhős, de meleg lesz az idő, péntektől lehűlés jöhet a Köpönyeg.hu szerint.

Szerdán a napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen, az északi, északnyugati tájakon elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik, viharossá fokozódhat. 24 fok körüli meleg lesz délután.

Csütörtök napközben fokozatosan megvastagszik a felhőzet és egyre többfelé fordulhat elő zápor, zivatar. Egyelőre marad az áprilisi kora nyár: 20 és 26 fok közötti hőmérséklet várható.

Pénteken erősen felhős, borult lesz az ég. A keleti tájakon várható kevés napsütés. Nyugaton tartós eső várható, máshol záporok, zivatarok alakulnak ki. Megerősödik az északnyugati szél. Gyengül a nappali felmelegedés: a tartósan csapadékos dunántúli területeken csak 10-17 fok esélyes, keleten még 18-22 fok valószínű.

Szombaton a nap első felében sokfelé lehet újabb eső, záporeső; a déli óráktól aztán csökken a felhőzet és előbukkan a nap. Erős, több helyen viharos lesz az északnyugati szél. 11 és 19 fok között alakul a hőmérséklet délután.

Vasárnap változóan felhős idő lesz többórás napsütéssel. Már csak elszórtan fordulhat elő zápor. A légmozgás élénk marad. 16 fok körüli hőmérséklet várható délután.