Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-6 °C
5 °C

Eljárás indult a Becsület Légiója ellen

2016.04.07. 15:06

Szabálysértési eljárást indított a rendőrség a tiszavasvári cigánytelepén önkéntes rendfenntartó tevékenységet végző Becsület Légiója Egyesület ellen – tudta meg a RomNet.

Tényi István magánszemélyként még március 23-án tett közérdekű bejelentést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése szabálysértés megalapozott gyanújával.

A be-, és feljelentéseiről ismertté vált Tényi István szabálysértési bejelentését a sajtóhírek alapján arra alapozta, hogy a Becsület Légiója Egyesület szabadcsapatai tartják fenn a rendet a településen a rendőrség helyett, mivel tavaly novembertől, amikor heti két alkalommal 8-15 fős csapatokban szemlét, nyomozást tartanak a cigánytelepen. Tényi szerint tetteik kimerítik a szabálysértési eljárásról szóló törvény 171. §-a szerint minősülő Közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése szabálysértésének elkövetését.

Tényi István a RomNet-et csütörtökön arról tájékoztatta, hogy a Tiszavasvári Rendőrkapitányság megindította az eljárást, és erről hivatalos levélben értesítették. A városi rendőrség kapitányságvezetője, Paronai János alezredes által aláírt levél szerint a Tiszavasvári Rendőrkapitányság március 31-én indított el az eljárást.  • Vennék
  • Hírek