Erzsébet
1 °C
4 °C

Orbán sokat mesélt Oroszországról Putyin egyik lobbistájának

2016.04.09. 09:19 Módosítva: 2016-04-09 09:20:46

Budapesten járt Dana Rohrabacher republikánus és Juan Vargas demokrata képviselő. Az amerikai politikusokat a magyar miniszterelnök is fogadta, ami után interjút adtak a szombati Népszabadságnak.

Rohrabacher szerint főleg migrációról és az ukrán válságról beszélgettek a magyar miniszterelnökkel. A republikánus képviselő szerint ha ezt a két problémát nem oldják meg, az fenyegetést jelent gazdaságilag és egyéb területeken is, mondta a lapnak.

Rákérdeztek nála, hogy mit gondol Orbán 2014-es illiberális államról szóló beszédéről, mire Rohrabacher úgy felelt, hogy bárki, aki felhozza, hogy mit mondott Orbán 2014-ben, az politikailag motivált. A kitiltási botrányról is próbálták megtudni a véleményét, de a képviselő megint kitért: "Ön a múlt ügyeit emlegeti, de mi a jelen kérdéseivel próbálunk foglalkozni".

A rövid interjút során Rohrabacher kétszer is Ronald Reagenhez hasonlította Orbánt: az amerikai politikus szerint ugyanaz történik a magyar miniszterelnökkel, mint Reagennel a kormányzása első két évében.

Az első évek voltak a legnehezebbek, de ahogy kezdeték megismerni, rájöttek, hogy nem jobboldali fasiszta, hanem meggondolt és intelligens.

- mondta Orbánról.

Az interjú végén Rohrabacher megdícsérte Colleen Bell budapesti amerikai nagykövetet, pedig ő saját bevallása szerint "keményvonalas republikánus".

A washingtoni putyinista politikusról  itt írtunk bővebben

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?