És akkor Kövér László elvesztette a türelmét: Mi van?

2016.04.11. 15:36

Mi van?! - kérdezett vissza Kövér László, a parlament elnöke egy hosszú és csendes szemlélődéssel eltelt idő után az ellenzék felé, ahonnan feltehetően azt kérdezték tőle, hogy most mi van. 

Az MSZP szerint

„Győztek az emberek, győzött a demokrácia, a társadalmi akarat és az MSZP, a kormány pedig kapitulált”. Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője azt mondta, másfél év kitartó küzdelem kellett hozzá, de hittek abban, hogy nem lehet az emberek feje felett döntéseket hozni a hétköznapjaikat meghatározó kérdésekben. A kormány most három nap alatt, "kapkodva, elvi álláspontját feladva kapitulált", de nem a társadalmi akarat miatt, hanem kizárólag a hatalma megtartásáért. Szerinte "itt nem ért véget a történet", valódi népszavazást akarnak, mert hisznek abban, hogy a társadalmi akarattal együttműködve leváltható a Fidesz, az embereknek pedig joguk van az egészségügyről, az oktatásról, a földekről, a bérplafonról, fizetésről és a sorsukat meghatározó számos kérdésről véleményt mondani.

Az van, hogy a kormány visszavonta a vasárnapi zárvatartásra vonatkozó törvényt, erre az ellenzék, főleg az MSZP úgy kezdett el viselkedni a Parlamentben mint egy ovis csoport. Lelkesedtek, zajongtak, megbeszélték az ügyet, a bátrabbak valószínűleg még nevetgéltek is, nem számolva Kövér László házelnök híres büntetéseivel

Kövér az elnöki pulpitusról egy ideig csak nézte őket szúrós szemmel, majd mikor már nem bírta tovább, kitört. „–Arra várok,” - mondta indulatosan, „–hogy végre kikiabálják magukat. Ha van még mondanivalójuk, akkor kis szünetet tartunk, nyugodtan mondják el”.

Majd úgy folytatta, hogy az ellenzéki képviselők

alkatilag képtelenek, és alkalmatlanok arra, hogy öt percig csendben maradjanak. 

És amikor már nem lehetett tovább élezni a helyzetet, akkor a Kövér mellett ülő jegyző megkérdezte halkan: És a fideszesek?

Mire Kövér odafordult, és jól hallhatóan többször is elismételve azt mondta:

Kérdeztem önt? Kérdeztem önt? De nem kérdeztem.

A zárva tartás eltörléséről itt olvashat bővebben.

Közzétette:Viktor Veres – 2016. április 11.

Kövér szeret beszólni az ellenzéknek, elsősorban az MSZP-nek, a Hvg.hu-n nemrég volt egy nagyobb gyűjtés is belőlük.