Izidor
1 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Az MSZP így is elkezdi a boltzár elleni népszavazáshoz az aláírásgyűjtést

2016.04.12. 14:13

Az MSZP elkezdi az aláírások gyűjtését a vasárnapi boltzár elleni népszavazáshoz, mert szerintük a kormány nem tett le arról, hogy ismét bevezesse az intézkedést - közölte az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Tóbiás József azt mondta, a kormány ugyan kapkodva eltörölte a vasárnapi boltzárat, de egyértelművé tette, nem kizárt, hogy újból bevezeti. Az MSZP meg akarja védeni a vasárnap szabadságát, ezért kezd aláírásgyűjtésbe.

Nyakó István az Indexnek azt mondta, szerinte a törvény visszavonása után is elmennek majd szavazni az emberek, mert mindenki számára egyértelmű, hogy csak a pillanat kényszere alatt cselekedett a kormány.

Az ellenzéki politikus bírálta, hogy a boltzár eltörlésével együtt megszüntették a százszázalékos vasárnapi bérpótlékot. Közölte, egyeztetést kezdenek a szakszervezetekkel, milyen bérpótlékot szeretnének. Az MSZP szerint százszázalékos bérpótlékra lenne szükség.

A Fidesz szerint politikai adatgyűjtésbe kezd az MSZP

„Tóbiás József nyilatkozata egyértelművé tette, hogy a szocialisták becsapták az embereket, őket kezdettől nem az emberek véleménye, nem is a vasárnapi pihenőnap érdekelte, hanem egyedül a politikai adatgyűjtés. A mai napon az Országgyűlés eltörölte a vasárnapi pihenőnapot, a szocialisták aláírásgyűjtése tehát teljesen okafogyott” – közölte a kormánypárt.