Rudolf
1 °C
13 °C

Lemondott mandátumáról még egy úszóedző alpolgármester

2016.04.12. 15:20
Lemondott mandátumáról Éva Ferenc, Harkány társadalmi megbízatású alpolgármestere. A Kiss László-botrány után néhány nappal róla is kiderült egy 43 éves bűnügy.

Baksai Tamás , a Baranya megyei fürdőváros Fidesz-KDNP-s polgármestere hétfőn szólította fel Harkány alpolgármesterét, hogy tisztázza érintettségét egy 1973-as súlyos testi sértés miatt indított büntetőügyben. A polgármester a távirati irodának azt mondta: nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy Éva Ferenc alpolgármester érintett egy 1973-as büntetőügyben.

Éva Ferenc
Éva Ferenc
Fotó: harkany.hu

A város képviselő-testülete kedden foglalkozott az üggyel, amelyet követően Éva Ferenc közleményt juttatott el az MTI-nek.

A városi sportegyesületben úszótanfolyamokat is tartó alpolgármester ebben azt írta, "súlyos testi sértés és halmazati cselekményként nemi erőszak kísérletének vádjával" ítélték két év börtönbüntetésre, amelyből jó magaviselete miatt másfél évet kellett letöltenie. Az 1973-ban történt esetről megjegyezte, az "a pletykákkal ellentétben egy balatoni kirándulás alkalmával, egyedül elkövetve történt".

Éva Ferenc kiemelte, "az elmúlt negyven évben a társadalomba visszailleszkedve tisztességgel, becsülettel végeztem a munkámat, a mai napig erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezem". Hozzátette: évtizedek óta példás életet él, munkásságát a helyi sportélet is elismerte, 2014-es önkormányzati választásokon a legtöbb - 842 - egyéni szavazatot kapta a várostól.

Éva Ferenc kijelentette, a hamis vádakat cáfolja, visszautasítja, azok terjesztőivel szemben jogi lépéseket tesz.

"A kialakult helyzetre való tekintettel a családom és a város nyugalma, valamint a további felesleges hangulatkeltés megállítása érdekében lemondok társadalmi megbízatású alpolgármesteri tisztségemről" - zárta közleményét Éva Ferenc.

Baksai Tamás hétfőn közölte: Éva Ferenc nem szerepel a Fidesz tagnyilvántartásában, tagságát "egyéb párttechnikai okok miatt korábban törölték".